Predstava Dine Mustafića dobila Grand-prix u Skoplju

S
Sarajevo-x.com
12.11.2011. u 07:59
0
1
Predstava Dine Mustafića dobila Grand-prix u Skoplju
0
Predstava Dine Mustafića dobila Grand-prix u Skoplju Dino Mustafić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Na petom Međunarodnom teatarskom festivalu Skupi Fest u Skoplju, Grand-prix za najbolju predstavu dobila je predstava "Rock'n'Roll" u produkciji Narodnog pozorišta Priština u režiji bh. reditelja Dine Mustafića.
U kvalitetnoj konkurenciji bile su predstave iz Italije, Poljske, Francuske, Turske, Srbije, Slovenije te BiH koju je predstavljala predstava "Ćorkan", autorski projekat Harisa Burine.

"Posebno me obradovala vijest da je 'Rock'n'roll' osvojio Grand-prix, između ostalog i zbog sjajne regionalne saradnje između hrvatske dramaturginje Željke Udovičić, mene kao bh. reditelja i kosovskog ansambla", izjavio je Dino Mustafić, jedan od najtraženijih bh. reditelja, povodom još jednog priznanja.

Mustafić je ove godine režirao i u Srbiji (Patriotic Hypermarket) te Bugarskoj (Demon iz Skoplja u produkciji gradskog teatra Zad Canal iz Sofije), a trenutno priprema novu predstavu u sarajevskom Kamernom teatru 55.

"Budući da je i stručni žiri potvrdio kvalitet predstave, nadam se da će slijedeće godine i sarajevska publika imati priliku vidjeti Rock’n’roll", najavio je Mustafić.

Skupi Festival iz Skoplja osnovan je 2007. sa ciljem da odražava kulturno naslijeđe Makedonije, koje se obnavlja među generacijama. Kao međunarodni festival, odlikuje ga duh kulturnog nadmetanja među različitim nacijama u segmentu teatarske aktivnosti, kao važnom segmentu svake razvijene kulture današnjice. Jedan je od najvažnijih kulturnih događaja u Makedoniji.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: