Ljetne večeri
59

Predstava "Derviš i smrt" napunila gledalište pozorišta Studio Teatra na otvorenom u Zenici

Piše: E. M.
Detalj s večerašnje predstave "Derviš i smrt" (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Duodrama "Derviš i smrt" koja je rađena po istoimenom romanu Meše Selimovića večeras je pred više od 400 gledalaca održana na otvorenom u sklopu Ljetnih večeri Studio Teatra u Zenici.

Ahmed Nurudin i Mula Jusuf večeras su u režiji redateljice Ljiljane Ivanović glumili Daniel Kovačević, glumac Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina, koji je široj bh. javnosti poznat po ulozi Vase Ladačkog iz filma “Kao rani mraz”, dok je ulogu Mula Jusufa i večeras perfektno odglumio Zeničanin Nusmir Muharemović.

Derviš i smrt je djelo koje je osvojilo svakog ljubitelja knjige, a predstava koja je večeras odigrana u Zenici po ko zna koji put, ponovo je privukla veliki broj posjetilaca koji su bez daha više od 60 minuta gledali Ahmed Nurudina i Mula Jusufa.

Predstavu i glumce su nagradili gromoglasnim aplauzom na nogama, a organizatori Ljetnih večeri su istakli kako su presretni da je i danas ova predstava interesantna posjetiocima pozorišta i predstava.

Dječja predstava Lakonoga u čarobnoj šumi u organizaciji UG "Fani" i JU "BKC Sarajevo" bit će odigrana 8. augusta u 20 sati, a 9. augusta na scenu dolazi i predstava Duet za jednoga.

Festival zatvara poznata predstava Državni lopov i to 10. augusta u 21 sat u produkciji Studio Teatar.