{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Brašno u venama" zainteresovala publiku i ostvarila uspjeh na festivalu u Bursi

20.3.2018. u 13:50
0
3
Predstava "Brašno u venama" zainteresovala publiku i ostvarila uspjeh na festivalu u Bursi
0
Predstava "Brašno u venama" zainteresovala publiku i ostvarila uspjeh na festivalu u Bursi
Predstava reditelja Borisa Liješevića "Brašno u venama" je u nedjelju, 18. marta, i ponedjeljak, 19. marta, odigrana na sceni državnog teatra u Bursi, u okviru 5. Internacionalnog teatarskog festivala Balkanskih zemalja.
Predstava je rađena po tekstu Igora Štiksa, a nastala je u koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS i Sarajevskog ratnog teatra (SARTR).

Predstava prati priču jedne porodice koja se, nakon skoro dvadeset godina, ponovo okuplja na večeri u postratnom Sarajevu. To je ustvari priča o ljudima u kojima rat još uvijek traje. Šta se na kraju večere dogodi i da li akteri uspijevaju zaliječiti stare rane i da ponovo postati porodica, publika u Bursi je imala priliku pogledati u protekla dva dana i oba igranja je ispratila velikim aplauzom.

Jedan od glumaca, Admir Glamočak, je rekao kako mu je posebno drago što se, kolegama i kolegicama iz Turske, predstava jako dopala.

"Najveći kompliment koji smo mogli za predstavu dobiti je to što su je glumci i glumice iz teatra u Bursi, u kojem smo u sklopu festivala igrali predstavu, odgledali oba puta", rekao je Glamočak.

Glumac Izudin Bajrović misli da je predstava ostvarila uspjeh u Bursi na način da je, po reakcijama publike, uspjela da iskomunicira ono što su glumci i glumice na sceni igrali/e.

"Lijepo je što je priča koju prati ova predstava uspjela da i tursku publiku zainteresuje u ovako velikom broju. To znači da smo napravili dobru stvar", naveo je Bajrović.

Ovo je treći put da Scena MESS gostuje na Internacionalnom teatarskom festivalu Balkanskih zemalja u Bursi. 2015. godine, Scena MESS je bila gost festivala sa predstavom "Pobunjenih M.K.", reditelja Nermina Hamzagića, a 2016. godine se publici u Bursi predstavila sa predstavom "Kokoš", rediteljice Selme Spahić.

Uloge u predstavi ostvaruju: Kaća Dorić, Miki Trifunov, Admir Glamočak, Izudin Bajrović, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.

Aktivnosti Scene MESS možete pratiti na njihovoj web stranici te na Instagram profilu Festival MESS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: