Veliki uspjeh
6

Predstava "Brašno u venama" dobila nagradu za najbolju predstavu na Skupi Festivalu u Makedoniji

Klix.ba
Predstava "Brašno u venama" reditelja Borisa Liješevića odigrana je u ponedjeljak, 29. oktobra, na sceni MKC-a u Skopju. Proglašena je najboljom predstavom na Internacionalnom teatarskom festivalu Skupi Festival, koji se već dvanaestu godinu održava u Skopju, u Makedoniji.

Predstava prati priču jedne porodice koja se, nakon skoro dvadeset godina, ponovo okuplja na večeri u postratnom Sarajevu. To je ustvari priča o ljudima u kojima rat još uvijek traje. Šta se na kraju večere dogodi i da li akteri uspijevaju zaliječiti stare rane i da ponovo postanu porodica, publika u Skopju je imala priliku da pogleda u ponedjeljak a predstavu su ispratili velikim aplauzom.

Direktor Festivala MESS Nihad Kreševljaković rekao je kako je vrlo ponosan na ovu koprodukciju jer ova predstava već godinama osvaja i srca publike ali i nagrade u čitavoj regiji.

"Ovo je prvi put da Scena MESS sa nekom predstavom gostuje na Internacionalnom teatarskom festivalu Skupi Festival i naša predstava „Brašno u venama“ se već vraća kući sa nagradom. Vrlo smo ponosn na predstavu kao i na čitavu glumačku ekipu, te sretni što predstava izaziva pozitivne reakcije gdje god da igra", rekao je Kreševljaković.

Uloge u predstavi ostvaruju: Kaća Dorić, Miki Trifunov, Admir Glamočak, Izudin Bajrović, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.

Aktivnosti Scene MESS možete pratiti na web stranici te na instagram profilu Festival MESS.