Besplatan ulaz
15

Predstava "Brašno u venama" 13. decembra gostuje u Općini Novi Grad Sarajevo

Klix.ba
Predstava "Brašno u venama" reditelja Borisa Liješevića u četvrtak, 13. decembra, gostuje u Općini Novi Grad Sarajevo. Predstava će biti izvedena u multimedijalnoj Sali Općine Novi Grad sa početkom u 19 sati.

Predstava je rađena po tekstu Igora Štiksa, a nastala je u koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS i Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a.

Predstava prati priču jedne porodice koja se, nakon skoro dvadeset godina, ponovo okuplja na večeri u postratnom Sarajevu. To je ustvari priča o ljudima u kojima rat još uvijek traje.

"Sve je trebalo biti uobičajena porodična večera: djed i baka, sin, snaha i unuk, neprilagođeni tinejdžer - gotovo svakodnevna situacija. No iznenada, nakon što je prije dvadeset godina otišao iz roditeljskog doma ne javivši se nikome, na večeri se pojavljuje on; odmetnuti sin Igor, ratni izvještavač, voljeni sin, brat i dotad nepoznati stric...", navedeno je u saopćenju MESS-a.

Uloge u predstavi ostvaruju Kaća Dorić, Miki Trifunov, Admir Glamočak, Izudin Bajrović, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Aktivnosti Scene MESS možete pratiti na zvaničnoj web stranici te na Instagram profilu Festivala MESS.