Sarajevo
10

Predstava "Bliže" u Coloseumu

Sarajevo-x.com
U Coloseum Clubu u Sarajevu u subotu 12. jula bit će izvedena predstava "Bliže" u režiji Lejle Panjeta.

Predstava "Bliže" govori o ljudskoj potrazi za ljubavlju i srećom u modernom svijetu pomjerenih vrijednosti. Riječ je o trećoj adaptaciji ovog pozorišnog komada u BiH, ovaj put u režiji Lejle Panjete, a prema tekstu britanskog autora Patricka Marbera.

Autori predstave su diplomirani glumci Nela Đenisijević, Lana Stanišić, Mirza Mušija, i Aldin Omerović. Saradnici na predstavi su Branko Vekić, Radoslav Čorlija i Emir Kapetanović, a producent je Mirsad Ćatić. Kako je Feni kazala rediteljica predstave Lejla Panjeta, spomenuti pozorišni komad je priča o četvoro ljudi čiji se životi tokom godina isprepliću poput zupčanika satnog mehanizma. U satu i dalje radi baterija, ali mehanizam ne funkcionira.

"U našoj adaptaciji pokušali smo ispričati ovu priču o ljudima u potrazi za ljubavlju, koja se u današnjem modernom društvu ne nalazi. Postali smo robovi tuđih ideja i misli, a napredak vidimo samo u posjedovanju i skupljanju podataka i robe. U neprestanoj trci za životom naši likovi su u potrazi za srećom, koju u današnjem globanom selu ne nalaze“, ističe Panjeta.