Banja Luka
0

Predstava "Beton mahala" 7. maja u Narodnom pozorištu RS

Klix.ba
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom u okviru festivala “Živjeti slobodno” u Narodnom pozorištu Reublike Srpske u Banjoj Luci, 7. maja sa početkom u 20 sati bit će odigrana predstava “Beton mahala”.

Riječ je o zabranjivanoj predstavi u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, koju izvodi grupa mladih glumaca iz Novog Pazara. Predstava se bavi problemima mladih, dok istovremeno otvara politička, religijska i druga društvena pitanja, a kako sami akteri kažu, suštinski govori o ljubavi.

Nakon uspješno izvedene premijere i reprize predstava je zabranjena u Novom Pazaru, ali ovacije i oduševljenje publike u svim gradovima regiona u kojima je predstava prikazana, doprinijele su da dobije epitet "predstave o kojoj se ćuti, a to ćutanje je jako glasno". Na listi "betoniranih gradova" u kojima je će se predstava prikazati naći će se i Banja Luka 7. maja.

Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se kupiti na blagajni NPRS od 11. aprila.

Osim pozorišne predstave programom festivala Živjeti slobodno kojim se obilježava Međunarodni dan pobjede nad fašizmom, obuhvaćen je i centralni muzički događaj, koji će se održati 5. maja na Aquani. Nastupaju Zoster, Zabranjeno pušenje i Goran Bare & Majke.