Premijera 1. marta
1

Predstava "Anđeli Babilona" u režiji Admira Glamočaka u Narodnom pozorištu Mostar

Klix.ba
Predstava "Anđeli Babilona" autora Mate Matišića, a u režiji Admira Glamočaka, bit će premijerno izvedena 1. marta s početkom u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru.

Predstava propituje duboke intimne granice do kojih smo kao pojedinci spremni ići kako bi izbjegli direktnu konfrontaciju s nadređenim autoritetima, odnosno, koja je cijena našeg konformizma? Jesmo li spremni odreći se sebe zarad pozicije i fabriciranog ugleda u društvu? Je li to vrijedno? Razmišljamo li, pri tome, o sebi i pravim vrijednostima života mnogo važnijim od pozicije i ugleda? Interesantna, uzbudljiva i energična komedija koja na ironičan i duhovit način prikazuje ono sa čime se, zapravo, svakodnevno susrećemo i suočavamo.

Glumačku postavu čine Admir Glamočak, Ajla Hamzić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi i Amela Kreso. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a glazbu Dino Šukalo.

Prva repriza predstave je već narednog dana, 2. marta, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za premijeru i prvu reprizu, predstavu će moći pogledati i 15. aprila, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.