|

Predstava "All Inclusive" u Pozorištu mladih Sarajevo: Svi smo jednaki na sceni

Predstava "All Inclusive" u Pozorištu mladih Sarajevo: Svi smo jednaki na sceni
65
E. Lj.
17.9.2019. u 14:41
0
komentara
65

dijeljenja
Predstava "All Inclusive" u Pozorištu mladih Sarajevo: Svi smo jednaki na sceni
U Pozorištu mladih Sarajevo će u petak, 20. septembra, u 20 sati biti izvedena pretpremijera predstave "All Inclusive" koja je tema istraživanja studentice glume master studija Amile Terzimehić na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.
Terzimehić ističe da je "All Inclusive" govori o slobodi i drugačijem.

"Predstava All Inclusive" je rezultat višemjesečnog istraživanja koje se temeljilo na dijalogu moje tijelo i ja. Kao umjetnici imamo obavezu mijenjati mišljenje ljudi, buditi svijest, ukazivati na probleme i postavljati pitanja. Aktivnim učešćem osoba sa invaliditetom rušimo stereotipe na način da oni mogu biti glumci i performeri. Svi smo jednaki na sceni", rekla je Terzimehić.Predstava je namijenjena odraslim osobama, a režiju su uradile Amila Terzimehić i Ena Kurtalić. U predstavi igraju Amila Terzmehić, Ena Kurtalić, Jasmin Džemidžić i Merima Dervović. Kostimografiju i scenografiju je uradila Lejla Hodžić, saradnik za dramaturgiju je bila Emina Omerović, a dizajn plakata je uradila Nađa Čengić. Mentor rada je bio Ermin Bravo.

"Predstava 'All Inclusive', u kojoj osobe sa invaliditetom scenskim pokretom govore o posebnim potrebama koje imamo svi i u kojoj se kroz magistarski rad autorice Amile Terzimehić istražuje sopstveno tijelo, granice i mogućnosti prihvatanja sebe i drugog, namijenjena je svima. Ova predstava za odraslu publiku, ispituje arhetipske obrasce Ružnog pačeta kroz Lacanov svijet u ogledalu i sukob sa tim svijetom", rekla je direktorica Pozorišta mladih Sarajevo Lejla Panjeta.

Pozorište mladih nastavlja da prevazilazi granice i otvara svoja vrata autorima inovativnih, originalnih i kreativnih projekata u svim oblastima umjetničkog izražavanja, uz prilagođenje za osobe sa invaliditetom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.