"Nigdje nikog nemam"
254

Predstava Albana Ukaja za koju se tražila karta više ponovo pred sarajevskom publikom

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Predstava "Nigdje nikog nemam" koju je prema tekstu Edwarda Bonda režirao Alban Ukaj, a za koju se tražila karta više ponovo će biti odigrana na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR).

Predstava "Nigdje nikog nemam" koja je nastala u koprodukciji Udruženja Kontakt i Sarajevskog ratnog teatra ponovo će biti izvedena 4., 5. i 6. februara u 20 sati.

Ova predstava, kojom nas Ukaj vodi u blisku budućnost u kojoj su emocije, sjećanja i empatija zabranjeni, izazvala je veliko interesovanje publike.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

"Iako se Bond više bavi posljedicama društva u surovom kapitalističkom sistemu, mi smo se više fokusirali na negiranje zločina, kolektivnu krivicu, genocid i suočavanje s prošlošću jer Bond to također nudi. Zahtjevno je šutjeti i ne raditi ništa na tu temu. To umara i duh i um. Mi tome pristupamo racionalno, propitujemo sebe", rekao je Ukaj.

U predstavi igraju Snežana Bogićević, Jasenko Pašić, Alban Ukaj, a učestvuju imuzički dvojac Basheskia & Edward EQ.

Ulaznice za predstavu moguće je rezervisati pozivom na broj telefona 033/664-070 svaki radni dan od 10 do15 sati, putem Facebook stranice SARTR-a ili putem emaila [email protected] . Kupovina ulaznica je na dan izvedbe predstave od 18 sati.