Kultura
0

Predsjedavajući OSCE-a iz Španije objavio početak takmičenja za najbolju fotografiju

FENA
Predsjedavajući OSCE-a iz Španije objavio je danas početak takmičenja za najbolju fotografiju o temi "Zemlja i voda, zaštita naše krhke okoline“, saopćeno je iz OSCE-a.

Glavna nagrade za pojedinačnu fotografiju (ili seriju fotografija) je fotoaparat s odgovarajućim dodacima "canon EOS-30D".

Nekoliko takmičara dobit će i novčane nagrade. Obrasci za prijavu i pravila za takmičenje mogu se naći na web adresi: http://www.osce.org/item/23220.html

Akontacija za takmičare nije predviđena, a takmičenje je otvoreno za sve fotografe profesionalce i amatere koji žive i rade u regionu OSCE-a.

Fotografije treba da odražavaju pitanja zaštite okoliša koja se odnose na zemlju i vodu u jednoj od 56 država članica OSCE-a i moraju biti snimljene nakon 2000. godine.

Osoblje OSCE-a ne može sudjelovati u takmičenju. Za takmičenje se mogu prijaviti pojedinačne fotografije i serije fotografija (ne više od osam po seriji).

Rok za dostavljanje fotografija je 31. mart. Ocjenjivanje fotografija je predviđeno za kraj aprila, a pobjednik bit će proglašen krajem maja nakon završetka 15. foruma za ekonomiju i zaštitu okoliša OSCE-a u Pragu. U tom gradu bit će organizirana i izložba pobjedničkih radova.

Ove godine, tema Foruma je "Ključni izazovi za osiguranje zaštite okoliša i održivog razvoja na području OSCE-a: degradacija zemljišta, zagađenost tla i upravljanje vodama“.