{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predpremijera predstave "Terorizam" 15. februara

11.2.2013. u 09:39
18
2
Predpremijera predstave "Terorizam" 15. februara
18
Predpremijera predstave "Terorizam" 15. februara
U Kamernom tetaru 55 15. februara, u 20.00 sati, bit će izvedena predpremijera predstave "Teorizam" u režiji Dine Mustafića. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 10 KM.
Iako riječ terorizam asocira na svjetske terorističke grupe, predstava Dine Mustafića ne govori o toj vrsti terorizma, već o jednom mnogo prisutnijem vidu terorizma, kojem smo svakodnevno izloženi.

"Taj teror i strah od terora prisutni su u okruženju, nekada unutar porodice, na radnom mjestu, široj društvenoj zajednici, na ulici, čekaonici...Tekst govori o tome koliko smo izloženi teroru konzumerizma, modnih trendova i hrane te o tome koliko je sve to atak na ritam savremenog čovjeka. Iako to ne vidimo, svakodnevno smo izloženi teroru i teroriziramo druge. Sistem nas polako pretvara u eksplozivnu napravu za koju nikada ne znamo kada će eksplodirati", kazao je Mustafić za Klix.ba.

U predstavi glume Senad Alihodžić, Sanin Milavić, Boris Ler, Ermin Bravo, Vanesa Glođo, Amar Selimović, Aida Bukva, Maja Izetbegović, Jasna Ornela Bery, Jasna Diklić, Gordana Boban, Semir Krivić, Adnan Goro, Muhamed Hadžović, Kemal Čebo i Edin Avdagić.

Dramaturgiju potpisuju Željka Udovičić i Vedran Fajković, koregrafiju Marko Boldin, kostimografiju Lejla Hodžić, a scenografiju Dragutin Broz, dok muzičke aranžmane radi Trimor Dhomi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: