{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prag: Promovisana knjiga "Čitanje o BiH" i sarajevska Hagada

F
29.6.2012. u 18:16
2
2
Prag: Promovisana knjiga "Čitanje o BiH" i sarajevska Hagada
2
Prag: Promovisana knjiga "Čitanje o BiH" i sarajevska Hagada
Prag
Pod pokroviteljstvom Ambasade BiH i u organizaciji Udruženja bh. građana u Češkoj Republici "Lastavica" u srijedu i četvrtak održana je promocija knjige "Čitanje o Bosni i Hercegovini" i izložba sarajevske Hagade u Pragu. U galeriji kulture i umjetnosti Klementinijum u srijedu je promovirana knjiga češkog umjetnika Ludvika Kube - „Čitanje o Bosni i Hercegovini“. Njegova zapažanja o Bosni i Hercegovini sa početka 20 vijeka, njenim ljudima, kulturi tradicijama i običajima, a posebno kolekcija muzičke i etno muzičke građe dali su trajan doprinos baštinjenju bh. kulture.
Na promociji knjige govorili su ambasador BiH u Pragu Nediljko Bilić, vlasnik i direktor izdavačke kuće “Rabits“ Goran Mikulić i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Gradonačelnik Sarajeva Behmen je naglasio da je Sarajevo jednu ulicu u centralnom dijelu grada posvetilo imenu velikog umjetnika i zaljubljenika u BiH.

U Jerusalemskoj sinagogi u Pragu u četvrtak je održana promocija sarajevske Hagade, vrijednog svjedočanstva istorije i kulture jevrejskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Izložbu je otvorio i o Hagadi govorio predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci, u prisustvu velikog broja čeških prijatelja i bh. državljana, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: