Kultura
0

Pozorište mladih: "Mali muk" na takmičarskom festivalu u Beogradu

FENA
Predstava sarajevskog Pozorišta mladih "Mali Muk" od 18. do 25. aprila gostovat će na 11. dječijem festivalu "Pozorište zvezdarište" u Beogradu.

U takmičarskom programu ovogodišnjeg "Pozorišta zvezdarišta" učestvovat će 12 pozorišta iz regiona, a većina predstava namjenjena je djeci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta.

Pored Pozorišta mladih iz Sarajeva na festivalu će nastupiti Gradsko pozorište iz Podgorice, Kruševačko pozorište, Pozorište lutaka iz Niša, Pozorište lutaka "Pinokio" iz Zemuna, Gradsko kazalište iz Zagreba, Narodno pozorište iz Užica, Pozorište "Boško Buha", Malo pozorište "Duško Radović", Pozorištance "Puž" i Pozorište za decu iz Kragujevca.

Predstavu "Mali Muk" režirao je bugarski reditelj porijeklom iz Makedonije Darko Kovačovski, a lutke, kostimografiju i scenografiju osmislila je Nađa Vasilevska.

Muziku su komponovali Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, a u predstavi igraju glumci Pozorišta mladih Alma Merunka, Mario Drmać, Suada Ahmatašević, Narda Nikšić i Damir Kustura, saopćeno je iz Pozorišta mladih Sarajevo.