Kultura
12

Pozorište bez granica: "S čime, s kime u EU? Glavom ili guzicom?"

Piše: D. Brkić
Festival "Pozorište bez granica 2013", koji se tradicionalno održava u Tuzli, okončan je sinoć premijerom monodrame Dragana Tešića "S čime, s kime u EU??? Glavom ili guzicom?".
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Poslije tuzlanske premijere, najavljuju iz Draft teatra, Tešićevu monodramu moći će vidjeti publika u Sloveniji i na Kosovu.

"Imao sam malo vremena za pripreme, ali sam na koncu zadovoljan urađenim. Naravno najradosniji sam zbog reakcije publike, s kojom sam ostvario interakciju, uz nezaobilazan smijeh. Publika je, u svakom slučaju, razumjela moju poruku", kaže Tešić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Monodrama je svojevrstan nastavak monodrame istog autora "Nije sve u glavi, nešto je i u guzici". Radi se o interaktivnoj i multimedijalnoj stand-up komediji, koja ne specifičan način tretira aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i njeno "koketiranje" sa Evropskom unijom.

Autor i režiser monodrame je Dragan Tešić, scenografiju potpisuje Hari Ejubović, za izradu i reprodukciju multimedijalnih sadržaja, bitnog segmenta predstave, bio je zadužen Jasmin Jatić, a korištena je muzika sa posljednjeg albuma Dubioze kolektiv.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba