Takmičarski program - igrani film
0

Poznati svi članovi žirija koji odlučuje o Srcu Sarajeva

Sarajevo-x.com
Ari Folman
Ari Folman
I ove godine će žiri Takmičarskog programa - igrani film na Sarajevo Film Festivalu okupiti neke od najznačajnijih, međunarodno priznatih filmskih stvaralaca i profesionalaca koji će odlučivati o dobitnicima nagrada.

Kako smo već objavljivali, predsjednik žirija bit će izraelski reditelj Ari Folman, a sad je poznat i kompletan sastav žirija. U žiriju će, naime, još biti direktor Nacionalnog muzeja filma u Italiji Alberto Barbera, potom naša glumica Zana Marjanović, američka rediteljica, producentica i scenaristica Michele Ohayon, te rumunski scenarist i reditelj Razvan Radulescu.

Sarajevo Film Festival će i u svom 17. izdanju u okviru Takmičarskog programa - igrani film, kako se najavljuje, predstaviti najbolja filmska ostvarenja iz regije.

Osim izuzetne prilike za promociju filmova i mogućnosti za ostvarivanje kontakata sa najznačajnijim predstavnicima filmske industrije iz cijeloga svijeta, filmski autori takmiče se i za prestižnu nagradu Srce Sarajeva, koja je dosadašnjim laureatima otvorila vrata u svijet filmske umjetnosti. Iz godine u godinu, ugledu nagrade u velikoj mjeri doprinosi i petočlani međunarodni žiri koji sačinjavaju eminentni predstavnici iz svijeta sedme umjetnosti. Žiri će i ove godine odlučivati o dodjeli nagrade Srce Sarajeva za najbolji film, za najbolju glumicu i glumca, te o specijalnoj nagradi žirija.

Napomenimo da je članica žirija Michele Ohayon dugogodišnja prijateljica SFF-a, koja je između ostalog najzaslužnija za dolazak legendarnog Morgana Freemana u glavni grad BiH. On je naime na njen poziv bio gost prošlogodišnjeg Festivala.