Kultura
13

Poznati prošetali crvenim tepihom i posljednje večeri SFF-a, zvijezde ekipa filma "Tour de France"

Piše: A. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Brojne poznate ličnosti večeras su prije dodjele glavne nagrade 22. Sarajevo Film Festivala, prošetale crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo. Ovogodišnji SFF će zatvoriti film "Tour de France" režisera Rachida Djaidanija.

On je večeras pozirao novinarima s ekipom filma, u kojem se kao glavni protagonista pojavljuje slavni francuski glumac Gerard Depardieu, a osim njega u filmu se pojavljuju i Louise Grinberg, Nicolas Maretheu, Mabo Kouyate, Alain Pronnier, Raounak i reper Sadek.

"Sretan sam i počašćen što sam u Sarajevu i nadam se da mi nije posljednji put. Upoznao sam ljude, historiju, poglede i osmijehe i ovoga grada", izjavio je režiser filma "Tour de France" Rachid Djaidani.

Projekcija filma počet će u 21 sat u Ljetnom kinu Metalac, a nakon projekcije reditelj Rachid Djaidani i glumac Sadek će pozdraviti publiku.

"Mnogo mi je drago što sam u Sarajevu na vašem festivalu. Režiser filma me je pitao da li mogu glumiti u njegovom filmu i tako je i krenulo. Do sada smo posjetili filmske festivale Kanu i Montrealu, ali je u Sarajevu drugačije i grad je specifičan", izjavo je reper i glumac Sadek.

Očekivano, kao i svake večeri na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta najviše je bilo predstavnika iz svijeta kinematografije, među kojima su poznata imena bh. glumišta.

Bh. glumica Maja Izetbegović za Klix.ba je izjavila kako ju je najviše fascinirao film Mirjane Karanović "Dobra žena" čija je poruka itekako važna za naše društvo.

Prije nego što su prošetali crvenim tepihom, glumci, režiseri i ostale poznate ličnosti prisustvovali su pozdravnom koktelu 22. Sarajevo Film Festivala koji je bio upriličen na Festivalskom trgu.