Dom mladih
0

Poznati jazz i soul pijanista i pjevač Uroš Perić prvi put pred bh. publikom

FENA
Koncert Sarajevo Big Banda i gostujućih muzičara, solista Bundes jazz orkestra (BuJazzo), jazz orkestra mladih Savezne Republike Njemačke te jazz i soul pijaniste i pjevača iz Slovenije Uroša Perića bit će održan u nedjelju, 29. decembra u sarajevskom Domu mladih.

U organizaciji Udruženja muzičara Saraj Pro-Brass, prvi put pred bh. publikom bit će izvedeni najpopularniji hitovi Raya Charlesa u interpretaciji Perića, koji je po ocjeni kritičara najbolji interpretator njegove muzike, saopćili su organizatori.

Uroš Perić karijeru je započeo 2004. godine, a od 12. godine izvodi bogat repertoar jazz standarda i hitova Raya Charlesa. Odluku da stil tog legendarnog američkog muzičara održi živim Perić je donio nakon njegove smrti. Sjajna reakcija publike na njegov karizmatičan glas, veliki osmijeh i virtuozni nastup, dala mu je dodatni podstrek u tom naumu te je sa svojim programom Tribute to Ray Charles nastupao u brojnim zemljama.

U sastavu Sarajevo Big Banda koji će pod dirigentskom palicom Ranka Rihtmana pratiti Perića, nastupit će i trojica mladih solista iz Bundes jazz orkestra: Philip Dornbush na saksofonu, Gregor Sperzel koji svira trombon i Janos Loeber na trubi.

Karte za koncert u iznosu od 15 KM mogu se kupiti na prodajnim mjestima BKC-a i na platu Skenderija.

Koncert su podržali Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, Goethe-Institut u Sarajevu te Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.