{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poznati finalisti za nagradu "ZVONO"

F
27.6.2008. u 12:18
0
0
Poznati finalisti za nagradu "ZVONO"
0
Poznati finalisti za nagradu "ZVONO"
U finale Godišnje nagrade za mlade bosanskohercegovačke umjetnike - ZVONO, ušli su: Ervin Babić (Sarajevo), Arman Kulaši (Sarajevo), Miodrag Manojlović (Banja Luka) i grupa TAČKA (Prijedor).
Na konkurs za Nagradu ZVONO 08. prijavilo se 29 umjetnica i umjetnika.

Ovogodišnje finaliste odabrao je žiri u sastavu: Asja Mandić (Sarajevo), Ana Nikitović (Beograd) i Mladen Miljanović (Banja Luka).

Žiri smatra da su radovi finalista uspješno problematizirali kontekst u kome djeluju, ne samo konstatovanjom stanja već i uspostavljanjem djelatnog dijaloga između pojedinca i društva. Žiri ističe i poseban umjetnički doprinos Lejle Čmajčanin, Ive Simčić, Ibre Hasanovića i Emira Šehanovića.

Izložba umjetnika - finalista za Nagradu ZVONO, bit će otvorena 28. augusta u Muzeju savremene umjetnosti u Banjoj Luci, kada će biti proglašen i dobitnik Nagrade.

Nagrada sadrži šestonedjeljni boravak u New Yorku, u prestižnom umjetničkom centru i samostalnu izložbu u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu.

Organizator Nagrade ZVONO u BiH je Centar za savremenu umjetnost Sarajevo (SCCA) u saradnji s Centrom za vizuelne komunikacije „Protok" i Muzejom savremene umjetnosti RS-a. Inicijatori Nagrade, koja se dodjeljuje u deset zemalja srednje i jugoistočne Evrope, i glavni američki partneri su Foundation for Civil Society i Truitt for Mutual Understending iz New Yorka (SAD).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: