Četvrta po redu
72

Poznate ličnosti podržale Bh. povorku ponosa: U šetnji učestvovali Žbanić, Kurt, Damir Imamović i drugi

L. R.
Bh. rediteljica Jasmila Žbanić (Foto: T. S./Klix.ba)
Bh. rediteljica Jasmila Žbanić (Foto: T. S./Klix.ba)
Danas se održala četvrta Bh. povorka ponosa, a mnoge bh. ličnosti svojim dolaskom odlučile su javno podržati ove proteste.

Iz svijeta kulture i showbiza, Bh. povorku ponosa svojim dolaskom podržali su muzičar Srđan Jevđević Gino, nekadašnja playboy zečica Tina Kunić, glumac Ermin Bravo, reditelj Timur Makarević, muzičar Damir Imamović, glumac Almir Kurt Kugla i njegova supruga i novinarka Senka Kurt, fotograf Arnej Misirlić, rediteljica Jasmila Žbanić i brojni drugi.

"Danas sam ovdje na Povorci ponosa zato što mislim da je izuzetno važno da svaki građanin i građanka Bosne i Hercegovine imaju jednaka prava", izjavila je Žbanić za Klix.ba.

Podrška nije izostala ni od političkih ličnosti. Tako se protestima pridružio Nihad Uk, Edin Forto, Damir Nikšić sa svojom suprugom Validom Repovac Nikšić, Duška Jurišić, Saša Magazinović, Vildana Bešlija i drugi.

Osim bh. ličnosti, povorku su svojim prisustvom podržali i američki ambasador u BiH Michael Murphy i šef EU delegacije Johann Sattler. Nakon protestne šetnje, upriličen je i muzički program, a sve je prošlo bez incidenata.