{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv za sudjelovanje mladih na ArtFestu 2008.

F
3.6.2008. u 12:26
0
0
Poziv za sudjelovanje mladih na ArtFestu 2008.
0
Poziv za sudjelovanje mladih na ArtFestu 2008.
Udruženje za kulturu Novo Sarajevo (KNS) raspisalo je javni poziv za prijavu autorskih radova, programskih sadržaja i projekata iz domena umjetničkog stvaralaštva mladih za sudjelovanje u programu festivala ArtFest 2008, festivala umjetničkog stvaralaštva za mlade.
Predsjednik Udruženja KNS-a Ibrahim Osmanbašić kazao je Feni da će taj festival biti održan d 26. do 30. juna, a dio programa bi trebalo da bude upriličen na otvorenom prostoru - na Vilsonovom šetalištu.

Javni poziv se odnosi na mlade ljude do 35 godina s područja Kantona Sarajevo, a aplicirani radovi, programi i projekti treba da zadovoljavaju temeljne umjetničke i estetske norme, otvaraju prostor za afirmaciju umjetničkog stvaralaštva mladih ili da su edukativnog karaktera.

Na javni poziv se mogu odazvati i organizacije (udruženja, javne ustanove i institucije) koje rade s mladima uz kraći opis programa/projekata koji se aplicira za uvrštavanje u program festivala, umjetničke grupe čiji su članovi dobi do 35 godina a da im je rad autorsko djelo u funkciji njegovanja kulturne baštine.

Na javni poziv mogu se prijaviti kandidati iz BiH i dijaspore pojedinačnim i grupnim aplikacijama putem obrazovnih institucija i NVO-a.

Kandidati mogu konkurirati djelima iz oblasti književnosti - poezija (pjesme, poeme), proza (pripovijetke, kratke priče i roman) i drame; muzike - demo-grupe (s autorskim repertoarom od pet pjesama); instrumentalni, kao i vokalno-istrumentalni sastavi, kantautori i instrumentalisti, kao i iz oblasti teatara - predstave, muzičko-scenska djela, performans.

Javni poziv obuhvata i likovnu umjetnost i to autorski rad (slikarstvo, likovne kreacije), te kratki film i videokreacije i ručne radove.

Javni poziv je otvoren do 16. juna. Prispjele radove pregledat će i ocijeniti stručne komisije, a programsku selekciju vrši Organizacioni odbor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: