Kultura
0

Poziv autorima dokumentarnih filmova iz regiona

FENA
Organizatori 4. ZagrebDoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Zagrebu, koji će biti održan od 25. februara do 2. marta, pozvali su režisere i producente projekata u poodmakloj fazi razvoja da se prijave za učešće na radionici koja bi trebalo da im pomogne da pronađu međunarodne partnere za sufinansiranje svojih filmova.

Nakon dva dana intenzivnih priprema, koje se sastoje u dotjerivanju projekta za prezentaciju, pod vođstvom renomiranih predavača, režiseri i/ili producenti imat će priliku da predstave svoj projekat grupi kvalifikovanih regionalnih i međunarodnih urednika dokumentarnih televizijskih programa, na takozvanom pitching forumu.

Radionica i pitching forum bit će održani od 26. do 28. februara, a rok za prijavljivanje je 15. januar.

U radu radionice mogu učestvovati autori i projekti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije. Predavači će biti dosadašnji direktor Evropske dokumentarne mreže (EDN) Tue Sten Miler (Steen Muller) i Sesilija Lidin (Cecilia) iz Danske, također iz EDN-a.

Pitching forum komisiju činit će tri urednika dokumentarnih programa televizija iz zapadne Evrope i četiri urednika dokumentarnih programa regionalnih televizija.

Troškove puta, smeštaja i radionice za izabrane aktivne učesnike snose organizatori i/ili sponzori festivala ZagrebDox.

Aktivnim učesnicima bit će osiguran i besplatan ulaz na sve projekcije festivala.

Prijavu treba poslati e-mailom i/ili poštom tako da stigne u Zagreb do 15. januara.

Izabrani učesnici bit će obavešteni najkasnije do 1. februara.

Adresa za prijave i informacije je: Vanja Kaluđerčić [email protected], Factum, Nova Ves 18, 10000 Zagreb.