{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potresna predstava "Naš razred" zatvara sezonu u Kamernom teatru 55

19.6.2017. u 09:57
189
2
Potresna predstava "Naš razred" zatvara sezonu u Kamernom teatru 55
189
Potresna predstava "Naš razred" zatvara sezonu u Kamernom teatru 55
Sutra, 20. juna, s početkom u 20:00 sati, na sceni Kamernog teatra 55, bit će izvedena predstava pod nazivom ''Naš razred".
Predstava "Naš razred" koju je prema tekstu poljskog pisca Tadeusza Slobodzianeka na scenu postavio reditelj Dino Mustafić otvara pitanje fašizma i strašnih zločina, te univerzalnog traganja za istinom i pravdom.

Temeljena je na istinitom događaju iz 1942., kada su u selu Jedvabne, u istočnoj Poljskoj, poljski katolici upali u domove komšija Jevreja s kojima su odrastali, na silu ih zatvorili u ambar i spalili njih 1.600. Ovaj komad propituje zlo koje ljudima zamrači umove, pretvarajući ih u najgore zločince, spremne ubiti i one s kojima su do jučer živjeli i bili prijatelji. U predstavi se prepliću ljubav i smrt, uspomene i zaborav, silovanje i saosjećanje.

Predstava ''Naš razred'' je predstava koju pamtite cijeli život. Ona otvara dijalog između pozorišta i zajednice, te predstavlja dokaz da pozorište itekako ima smisla u savremenom svijetu, zato što ono može biti mjesto u kojem se vodi dijalog o temama koje nas se tiču.

U predstavi glume: Dragan Jovičić, Izudin Bajrović, Tanja Šojić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Amar Selimović, Muhamed Hadžović, Boris Ler, Ermin Bravo i Senad Alihodžić.

Predstava ''Naš razred'' ujedno će i zatvoriti sezonu 2016/17. Kamernog teatra 55. U ime cijelog kolektiva Kamernog teatra 55 želimo se zahvaliti svim našim posjetiteljima, prijateljima i partnerima što su i ove sezone bili iz nas. Svakako vam obećavamo još bolju predstojeću sezonu, više premijernih izvođenja, te ovu priliku želimo iskoristiti i najaviti drugi po redu festival pod nazivom 'Dani Jurislava Korenića' koji će biti održan u zadnjoj sedmici mjeseca novembra 2017.godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni kvalitetom kulturnih manifestacija u BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: