Roman "Blank"
59

Potresna ispovijest bh. glumca Feđe Štukana uskoro u svim većim knjižarama u BiH

E. Lj.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Autobiografski roman "Blank" bh. glumca Feđe Štukana, koji je od februara ove godine dostupan na online servisu Amazon Kindle, uskoro će u štampanoj formi biti dostupan u svim većim bh. knjižarama.
Roman "Blank" koji je napisao na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie kao moguću građu za igrani film donosi pregled svih značajnih događaja koji su obilježili njegov život.

"Štampano izdanje romana 'Blank' će od polovine decembra biti dostupno u svim većim bh. knjižarama. Izdavač je Buka pa ćemo prvu promociju imati u Banjoj Luci, a nakon toga će uslijediti promocije i u drugim bh. gradovima", rekao je Štukan za Klix.ba.

Riječ je o potresnoj ispovijesti kojom Štukan progovara o životu i smrti, politici i vjeri, mržnji i ljubavi. Na 170 stranica opisao je detalje svog života i svoj put od snajperiste u specijalnim jedinicama u ratu, beskućnika i heroinskog ovisnika u miru pa sve do reflektora holivudske "A" produkcije.

Među onima koji su pročitali autobiografski roman Feđe Štukana je i slavni glumac Brad Pitt koji ga je opisao kao najšokantniju knjigu koju je u životu pročitao.