|

Potresna i iskrena predstava "Naš razred" na sceni Kamernog teatra 55

Potresna i iskrena predstava "Naš razred" na sceni Kamernog teatra 55
147
Klix.ba
15.2.2017. u 11:40
1
komentara
147

dijeljenja
Potresna i iskrena predstava "Naš razred" na sceni Kamernog teatra 55
Na sceni Kamernog teatra 55 15. i 16. februara u 20 sati će biti izvedena predstava "Naš razred".
Predstava "Naš razred" koju je prema tekstu poljskog pisca Tadeusza Slobodzianeka na scenu postavio reditelj Dino Mustafić otvara pitanje fašizma i strašnih zločina, te univerzalnog traganja za istinom i pravdom. Temeljena je na istinitom događaju iz 1942., kada su u selu Jedvabne u istočnoj Poljskoj katolici Poljaci upali u domove komšija Jevreja s kojima su odrastali, nasilu ih zatvorili u ambar i spalili njih 1.600. Ovaj komad propituje zlo koje ljudima zamrači umove, pretvarajući ih u najgore zločince, spremne ubiti i one s kojima su do jučer živjeli bili prijatelji. U predstavi se prepliću ljubav i ubistvo, uspomena i zaborav, silovanje i saosjećanje.

Predstava "Naš razred" je predstava koju pamtite cijeli život. Ova predstava otvara dijalog između pozorišta i zajednice, te predstavlja dokaz da pozorište itekako ima smisla u savremenom svijetu, zato što ono može biti mjesto u kojem se vodi dijalog o temama koje nas se tiču.

U predstavi glume Dragan Jovičić, Izudin Bajrović, Tanja Šojić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Amar Selimović, Muhamed Hadžović, Boris Ler, Ermin Bravo i Senad Alihodžić.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...