{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje ugovora između SFF-a i programa Kultura za razvoj

F
29.4.2010. u 16:39
0
0
Potpisivanje ugovora između SFF-a i programa Kultura za razvoj
0
Potpisivanje ugovora između SFF-a i programa Kultura za razvoj
Ceremonija potpisivanja ugovora između MDG-F programa Kultura za razvoj i Sarajevo film festivala, ukupne vrijednosti oko četrdeset hiljada KM, održat će se 4. maja u zgradi UNDP-a.
Na ceremoniji će se obratiti Yuri Afanasiev, rezidentni koordinator UN-a u BiH, Sredoje Nović, ministar civilnih poslova BiH, i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala.

Putem saradnje sa Sarajevo film festivalom, MDG-F progam će finansirati produkciju jednog filma na temu Milenijskih razvojnih ciljeva. Film će se realizirati u okviru projekta Sarajevo grad filma.

Mladi autori će imati priliku upotrijebiti svoj kreativni izraz u cilju podizanja svijesti o značaju Milenijskih razvojnih ciljeva.

MDG-F program, pod nazivom 'Unapređenje kulturnog razmijevanja u Bosni i Hercegovini, podržat će i radionice u okviru Sarajevo Talent Campusa koje će se fokusirati na probleme koje zagovaraju Milenijski razvojni ciljevi.

Program pod nazivom Kultura za razvoj je trogodišnji program koji, u okviru partnerskog odnosa, provode tri organizacije Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini: UNDP, UNICEF i UNESCO, u saradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za kulturu i sport FBiH, Ministarstvom za obrazovanje i kulturu RS, kao i s drugim institucijama nadležnim na polju obrazovanja i kulture u državi. Program finansira španski Fond za postizanje Milenijskih razvojnih ciljeva (MDG-F) u sklopu tematskog okvira za kulturu i razvoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: