Kultura
0

Potpisan sponzorski ugovor između ASA HOLDINGA i SFF-a

Sarajevo-x.com
Mirsad Purivatra i Nihad Imamović pored službenog vozila 11. SFF
Mirsad Purivatra i Nihad Imamović pored službenog vozila 11. SFF
Povodom potpisivanja ugovora o sponzorstvu između ASA HOLDINGA i Sarajevo Film Festivala u srijedu 6. jula/srpnja u prostorijama prodajnog salona ASA PVA održana je konferencija za novinare. Ugovor su potpisali generalni direktor ASA HOLDINGA Nihad Imamović i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

ASA PREVENT Grupaciju čini 16 privrednih subjekata koji su podijeljeni u tri divizije. Prva divizija su automobili, druga divizija su dijelovi, odnosno proizvodnja dijelova i treća divizija su finansije. Za proteklih deset godina ASA PREVENT Grupacija je najviše uradila u prvoj diviziji automobila, a sada će prioritet biti na proizvodnjama i na finansijskom segmentu.

Finansijska divizija će biti potpora projektima na nivou Grupacije; stimulišući proizvodne programe jeftinim kreditima. Proširenjem kapaciteta u Preventu, otvaranjem fabrike kože na jesen ASA PREVENT Grupacija planira zaposliti novih 300 radnika do kraja ove godine.

Ovo je treća godina partnerstva Sarajevo Film Festivala sa ovog uglednom kompanijom koja se pojavljuje u svojstvu ekskluzivnog sponzora najznačajnijeg filmskog festivala u regiji čije je oficijelno vozilo PASSAT.