Kultura
0

Poster Design Contest 2003: Mirel Hadžijusufović među 25 finalista

Klix.ba
Mirel Hadžijusufović
Mirel Hadžijusufović
Bosanskohercegovački dizajner Mirel Hadžijusufović ušao je među 25 finalista "Poster Design Contest 2003" koji organizuje Computerlove, trenutno jedan od najpoznatijih on-line portala za grafički design i izradu kreativnih rješenja, a gdje je ove godine učestvovalo 1100 dizajnera iz cijelog svijeta.

Cilj Computerlove projekta je prezentacija kreativnih rješenja dizajnera iz cijelog svijeta i uspostavljanje internacionalne saradnje i komunikacije dizajnera širom svijeta.

Važno je još napomenuti da je u ovom natječaju za izradu najboljeg plakata ukupno učestvovalo 1100 dizajnera iz cijelog svijeta, a za ovaj drugi po redu “design competition” tema je bila “I LOVE…”.

"I LOVE MY TOWN", Mirel Hadžijusufović
Inspiracija za Mirelov rad bio je grad Sarajevo, tako da je njegov poster nosio naziv "I LOVE MY TOWN".

Žiri se sastojao od trenutno najjačih imena grafičkog dizajna u svijetu, pa sam ulazak u finale za bh. dizajnera je veliki uspjeh jer su ocjene davali vrhunski stručnjaci iz svijeta savremenog grafičkog dizajna.

25 izabranih radova uključujući i Mirelov "I love my town" možete pogledati ovdje: computerlove.net/postercontest/

Finalni pobjednici ovog natječaja bit će objavljeni 20. januara.

Inače, Mirel je do sada radio idejna i kreativna rješenja za veći broj kampanja i projekata između kojih izdvajamo: Futura advanced festival, Sarajevo Film Festival, Sarajevo Etno Sessions, promocija BH paviljona na Venecijanskom bijenalu i promo materijali za ARS AEVI (pod okriljem kreativne agencije IDEOLOGIJA), promo materijali za ngo ORGANIZACIJA, MEDIACENTAR itd, promo materijali za film RAVE AGAINST THE MACHINE (channel 4)...