Poziv umjetnicima
9

Postanite dio Festivala ulične umjetnosti 2017.

Klix.ba
Organizatori Festivala ulične umjetnosti pozvali su sve zainteresovane da se prijave za učešće u 3. izdanju festivala koji će se održati od 7. do 9. jula 2017. u Sarajevu na različitim lokacijama.

FUU je festival ulične umjetnosti ili umjetnosti na ulici, koji je interdisciplinaran i multimedijalan. FUU u svim danima odvijanja svakog dana predstavlja desetak različitih događaja i akcija, od teatra do koncerata, instalacija, performansa, paralelno se rade radovi arhitekata, slikara, dizajnera po cijelom gradu. Pozornica su ulice, trgovi, parkovi, prolazi, i niz drugih otvorenih ili poluotvorenih prostora u gradu.

Integracijom festivala u milje ulice, ostaju djela i urbane instalacije na gradskim ulicama i trgovima, što čini život u našem gradu ljepšim.

Propozicije za učestvovanje

Pravo prijave na konkurs imaju svi – pojedinci/ke, grupe ili trupe koji/e svoje izvođenje ili umjetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. Na Festival su dobrodošli/e scenski umjetnici/e iz svih umjetničkih ili izvođačkih polja.

U skladu sa potrebama umjetnika/ca kao i mogućnostima Festivala ulične umjetnosti, nudimo više kategorija za prijavljivanje i učestvovanje: • Učesnici/e sa pokrivenim troškovima puta, smeštaja i honorara po ugovoru. U ovoj kategoriji će biti odabrano pet učesnika/ca. • Učesnici/e sa samo pokrivenim troškovima smještaja. • Učesnici/e bez pokrivenih troškova, oni kojima će biti obezbjeđeno mesto za nastup

Uslovi za prijavu

Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dvije fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1 MB) kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim konkurišete (sa YouTubea ili sličnih online platformi) i kratku biografiju učesnika/ce, grupe ili trupe

Prijave za konkurs poslati najkasnije do 15. maja 2017. Rezultati konkursa će biti poznati 1. juna 2017. Svi umjetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na Festivalu će biti lično obavješteni.

Prijave slati na e-mail [email protected].

Rezultati konkursa će biti objavljeni na stranici Festivala ulične umjetnosti: www.fuu.ba, Facebook stranici Festivala.

Učesnici/e koji budu odabrani/e putem konkursa imaju pravo da ostvare zaradu od nastupa u duhu tradicije ulične umjetnosti, postavljanjem obrnutog šešira za dobrovoljne priloge publike.