{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslušajte "Prejako", najavni singl "Patriota", novog projekta Magacin Kabarea

6.12.2013. u 11:41
0
0
Poslušajte "Prejako", najavni singl "Patriota", novog projekta Magacin Kabarea
0
Poslušajte "Prejako", najavni singl "Patriota", novog projekta Magacin Kabarea
Foto: Klix.ba
Nakon što su snimljene prve scene novog projekta "Patriot", Magacin Kabare je premijerno objavio singl "Prejako", kojim najavljuje čitav projekt.
Pjesmu "Prejako" izvode glumice Zana Marjanović, Mona Muratović i Ena Kurtalić, a napisao ju je scenarista i reditelj Emir Kapetanović.

Pjesmu možete poslušati ovdje.

Podsjetimo, multimedijalni projekt "Patriot" je web serijal, baziran na mjuziklu "Jedinac", koji na humorističan način, kroz kabaretski izraz, obrađuje teme diskriminacije u našem društvu. Sedam webizoda prikazat će se putem različitih medijskih platformi u BiH i regionu, a rezultat su višemjesečnog rada projektnog tima Magacin Kabarea, odnosno reditelja, scenariste i autora tekstova pjesama Emira Kapetanovića, glumaca Zane Marjanović, Moamera Kasumovića, Mone Muratović, Ene Kurtalić i Aldina Tucića te kostimografkinje Gashe Miladinović i autora muzike Harisa Saračevića.

"Snimili smo scene u kojima Sunny Su, kroz kabaretske nastupe, na šaljiv način odgovara na provokacije svog konzervativnog brata, forumaša, Goca. Uvredljivi komentari koji su prikupljeni na web-portalima i forumima korišteni su u pripremi teksta za lik Goca, kako bi se osvrnuli na diskriminaciju koja je zastupljena u našem društvu, a u posljednje vrijeme se najčešće sreće na internet portalima", rekao nam je Emir Kapetanović, reditelj i scenarista "Patriota".

"Patriot" čini sedam webizoda, a koje će javnosti biti predstavljene od 15. do 21. decembra kroz događaj "7 dana Magacin Kabarea". Svaka epizoda obrađuje različite vidove diskriminacije poput diskriminacije žena, pripadnika LGBT populacije, rasne i vjerske diskriminacije i sl. koje dovode do nasilja, što predstavlja veliki problem našeg društva. Sve epizode će biti besplatno dostupne i putem internet platformi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: