{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslušajte novi singl Amire Medunjanin

S
Sarajevo-x.com
16.3.2009. u 20:59
0
Poslušajte novi singl Amire Medunjanin
0
Poslušajte novi singl Amire Medunjanin
Šestog aprila izdavačka kuća Gramofon objavit će novi album Amire Medunjanin, a samo na portalu Sarajevo-x.com možete poslušati jednu od pjesama.
Album Amira Live! snimak je koncerta održanog u Bosanskom kulturnom centru 6. novembra 2008. godine u okviru 12. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Festa Sarajevo, kao dio programa Next Generation. Amiru Medunjanin na koncertu je pratio bend u sastavu: Dino Šukalo (gitara), Kim Burton (klavir, harmonika), Edvin Hadžić (kontrabas i vokal) i Amar Češljar (udaraljke i vokal).

Snimak koncerta uradili su Dorian Jovanović i Boško Mangarovski, dok je HD recording radio Eric Bajramović. Materijal je miksao Dino Šukalo u BedRoom studiju u Sarajevu, dok je mastering urađen u njemačkom studiju Bauer u Ludwigsburgu. Producent albuma je Edin Zubčević, a dizajn potpisuje Ajna Zlatar.

Novembarski koncert na Jazz Festu, Amirin premijerni nastup pred sarajevskom publikom, izazvao je podjednako oduševljenje i medija i publike. Amira će 10. aprila također u BKC-u nastupiti u okviru Xenophonia Music Happeninga, ovaj put u duetu sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem.

Na albumu Amira Live! nalazi se osam tradicionalnih pjesama sa Balkana, a jednu od njih “Stade se cvijeće rosom kititi” možete premijerno poslušati samo na našem portalu.

Downloadajte singl "Stade se cvijeće rosom kititi" Amire Medunjanin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: