{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posljednji dani izložbe "If I Wasn't Muslim"

S
31.5.2005. u 16:14
0
0
Posljednji dani izložbe "If I Wasn't Muslim"
0
Posljednji dani izložbe "If I Wasn't Muslim"
Ars Aevi izložba Damira Nikšića postavljena u Novom hramu biće otvorena još dva dana, u srijedu i četvrtak, 1. i 2. juna od 10 do 22 sata.
Prema evidenciji voditelja izložbe, Ines Latić i Samre Dizdarević, studentica istorije umjetnosti, izložbu je svakog dana od 19. maja posjećivalo od 300 do 500 posjetitelja. Bosanskohercegovački mediji posvetili su veliki prostor i pažnju ovom kulturnom događaju.

Iz svih sredina naših kulturnih prostora Damir Nikšić prima pozive za nove umjetničke projekte i prezentacije. U organizaciji SCCA, Damirov rad «Plava ruža zaborava – Memocid» postavljen je u sklopu izložbe «Individualno vs. Kolektivno», koju građani mogu posjetiti u izložbenom prostoru Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine do 11. juna.

Meliha Husedžinović, direktorica, i kustosice Maja Bobar i Ivana Udovičić pripremaju u prostorima stalne postavke Umjetničke galerije BiH novu Damirovu konceptualnu izložbu «Bosanskohercegovačko historijsko slikarstvo – tradicija nepostojanja».

Na poziv profesora Salima Obralića Damir će biti gost na predstojećoj izložbi u sarajevskoj Medresi, a zatim slijede samostalne izložbe u Galeriji 10 m2 u Staklenom gradu u Ulici Ferhadija u Sarajevu, u Brezovom polju, mjestu Damirovog rođenja, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

I umjetnik i Direkcija Ars Aevi veoma su zadovoljni ukupnim promotivnim rezultatima, odjekom i prihvatanjem prve Damirove bosanskohercegovačke samostalne izložbe u umjetničkim krugovima i reagovanjima onih koji su se u Novom hramu prvi put susreli sa ostvarenjima savremene umjetnosti.

Od 1. juna, na sarajevskim ulicama biće postavljena nova individualna izložba Ars Aevi u ciklusu izložbi umjetnika koji su devedesetih godina djelovali u grupi Sing-Sing.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: