Kultura
0

Posljednje pripreme za SFF: Trg ispred Narodnog pozorišta poprima festivalski izgled

Piše: A. Dž.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Do početka 19. Sarajevo Film Festivala ostalo je još samo četiri dana. Program je kompletiran, naslovi filmova i imena gostiju poznati, a u grad su već počeli stizati prvi ljubitelji sedme umjetnosti koji će u devet festivalskih dana bh. prijestolnicu učiniti filmskim centrom ovog dijela Evrope.

Kao i prethodnih godina, centralno mjesto svih festivalskih dešavanja bit će prostor ispred Narodnog pozorišta Sarajevo na kojem se posljednjih dana postavlja konstrukcija za Festivalski trg i crveni tepih, kojim će prošetati zvijezde regionalne filmske scene, kao i neka od eminentnih imena svjetske kinematografije.

Tim SFF-a užurbano radi kako bi u petak, kada se upale svjetla reflektora, sve bilo spremno za goste i posjetioce iz cijelog svijeta.

Festivalski trg je svake godine mjesto okupljanja filmskih profesionalaca, novinara i ljubitelja filma. Festivalska terasa će tradicionalno ponuditi niz različitih sadržaja partnera i prijatelja SFF-a, a tu će se svakodnevno održavati konferencije za novinare te popularni program Kafa sa...koji je od ove godine otvoren i za publiku.

Osim centralne festivalske lokacije ispred Narodnog pozorišta, privode se kraju i radovi na drugim lokacijama, kojih je ove godine 11.

SFF