SARTR
4

Posljednje igranje predstave "BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću" u ovoj sezoni

Klix.ba
Sarajevski ratni teatar i Aparat teatar za svoju najmlađu publiku ponovo izvode predstavu "BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću" gdje likovi iz predstave "rastu" zajedno sa publikom.

U predstavi “BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću”, kao što i naziv kaže, radi se o likovima BO-BO i ZU koji polaze u vrtić. To je, kako djeci, tako i roditeljima, veoma poseban dan, ispunjen jakim emocijama i zato se zauvijek pamti.

Termin igranja predstave je utorak, 23. maj u 11 i 18 sati na sceni SARTR-a, posljednji put u sezoni 2016-2017.

Cijena ulaznice iznosi 7 KM, dok uz kupovinu tri ulaznice četvrtu dobijete gratis. Rezervacije se mogu obaviti svakim radnim danom pozivom na 033 664 070.

Ova predstava, namijenjena djeci od 2 do 5 godina, će biti bazirana na muzičko-plesnoj, a ne na verbalnoj formi. Sa akcentom na klaunovski geg, djeci prepoznatljiv i omiljen. U ovom uzrastu djeca su izuzetno prijemčiva za igru, imitaciju i predstavljanje, što su osnove na kojima postoji i sam teatar kao umjetnost.

Na publiku će se probati utjecati muzikom, smijehom, emocijom i govorom, koji će opet biti više na tragu individualnog govora, govora baziranog na govor tijela i emocije. U toku predstave koristit će se dosta malih instrumenata, kojima će publika stvarati ton same predstave.