{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posljednja ovosezonska izvođenja predstave "Tajna džema od malina"

5.5.2014. u 09:04
0
2
Posljednja ovosezonska izvođenja predstave "Tajna džema od malina"
0
Posljednja ovosezonska izvođenja predstave "Tajna džema od malina"
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) publika će ponovo imati priliku pogledati predstavu "Tajna džema od malina" i to u utorak 6., srijeda 7. i četvrtak 8. maj u 20 sati.
Izvođenje u petak, 9. maja se održava u sklopu XIII Festivala bh. drame Zenica. Ovo su ujedno i posljednja ovosezonska igranja.

"Tajna džema od malina" predstavlja dramatizaciju istoimene zbirke priča Karima Zaimovića.
Karim Zaimović (1971.-1995.) bio je jedan od najvećih književinih talenata na ovim prostorima u 20. stoljeću.

Njegova tragična smrt spriječila je puni razvoj i ostvarenje jednog enormnog literarnog dara. Ipak, i sama "Tajna džema od malina" osigurala je Zaimoviću značajno mjesto u svakoj povijesti bosanskohercegovačke književnosti. Knjiga je nastala u periodu opsade, i upravo je to razlog za njeno postavljanje na scenu Sarajevskog ratnog teatra. Mnogi naši savremenici smatraju da je najtragičnija sudbina bosanskohercegovačke književnosti dvadesetog stoljeća upravo sudbina Karima Zaimovića.

Predstavu "Tajna džema od malina" realizira Sarajevski ratni teatar SARTR u koprodukciji sa Fondacijom Karim Zaimović, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS i WARM.

U predstavi igraju Snežana Alič, Alban Ukaj, Jasenko Pašić, Ermin Bravo, Adi Hrustemović i Benjamin Bajramović, dramatizaciju i dramaturgiju potpisuju: Bojana Vidosavljević, Dario Bevanda i Adnan Lugonić, scenografiju potpisuje Mirna Ler, kostimografiju, Emina Hodžić Adilović, muziku za ovu predstavu uradio je Damir Imamović, vizuelni identitet/animacije potpisuje Emina Kujundžić, scenski pokret: Branko Potočan, VJ-ing: Edita Gazibara, dizajn: Fabrika, ilustracija: Dragan Rokvić, izvršne producentice: Sabina Šabić i Latifa Imamović, a producent predstave je Nihad Kreševljaković, direktor Sarajevskog ratnog teatra.

Projekat "Tajna džema od malina" realiziran je uz svesrdnu podršku mnogih organizacija i pojedinaca.

Rezervacije ulaznica možete izvršiti na telefon: 033/664-070 (svaki radni dan od 10 do 16 sati, putem Facebooka ili na Navigator.ba profilu.

Blagajna SARTR-a radi svakim radnim danom od 10 do 16 sati, a na dan predstave i od 18 do 20 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: