Kultura
25

Posebna ponuda NPS: Vrijeme je za pozorište

Klix.ba
U srijedu, 17. 2. 2016. sa početkom u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena satirična komedija "Prosjačka opera", u režiji Kokana Mladenovića.

Narodno pozorište Sarajevo za svoju vjernu publiku odlučilo je ponudi kupovinu ulaznica po jedinstvenoj cijeni od 10 KM za I kategoriju. Iskoristite ponudu pod nazivom "Vrijeme je za pozorište", i uživajte u predstavi o kojoj svi govore.

Komad "Prosjačka opera" je 1728. godine napisao John Gay, a govori o jednoj državi koja se raspada, državi u kojoj ne postoji više nikakav moral, u kojem zakoni postoje, ali se primjenjuju isključivo na sirotinji i u kojoj politika, izvršna vlast, sudstvo, policija i visoki kriminal rade zajedno protiv običnog, malog čovjeka.

U predstavi "Prosjačka opera" igraju: Andrea Aković, Darja Badnjević, Amina Begović, Mak Čengić, Vedran Đekić, Saša Krmpotić, Mirvad Kurić, Merima Lepić, Riad Ljutović, Emina Muftić, Mediha Musliović, Aldin Omerović, Milan Pavlović, Sanela Pepeljak, Vedrana Seksan, Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija i Slaven Vidak.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo. Radno vrijeme blagajne NPS: 9:00 - 11:30 i 15:30 -19:30 sati.