Pretražite stare albume
0

Pošaljite fotografije za osmomartovski fotozid

Sarajevo-x.com
Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije, Pravo ljudski i Udruženje za kulturu i umjetnost Crvena pripremaju niz umjetničkih radova, instalacije, projekcije, performanse i debate, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, i to u periodu od 7. do 11. marta 2011. u Sarajevu.

U sklopu ovog događaja će kreirati fotozid, na kojem će se nalaziti slike osmomartovskih proslava.

"U procesu konceptualizacije fotozida nam je potrebna vaša pomoć. Posjedujete li fotografije osmomartovskih proslava, derneka, slavlja, sjela? Možete li ih pronaći u albumima vaših roditelja? Ako da, molimo vas da ih podijelite s nama", poručuju pokretači ovog zanimljivog projekta.

Bilo bi odlično kada biste pregledali stare albume, skenirali najdraže fotografije i poslali nam ih na [email protected]. Fotografije trebaju biti u što većoj rezoluciji i u .jpeg formatu, ali ako vam je to sve prekomplikovano, pošaljite fotografije kakve imate, dovoljno ih je skenirati i poslati na način koji vama najbolje odgovara.

Fotografije će se koristiti za fotozid i multimedijalne umjetničke radove koje će kreirati osmomartovski tim. Slanjem fotografije dajete dozvolu da se iste koriste u ovu svrhu.