{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poruka mira iz Sarajeva: U Briselu otvorena izložba "Misli sloboda"

6.10.2018. u 20:39
81
5
Poruka mira iz Sarajeva: U Briselu otvorena izložba "Misli sloboda"
81
Bosanskohercegovačko-američka umjetnica Edina Selesković otvorila je u petak 5. oktobra 2018. u glavnom gradu Evropske unije i srcu starog kontinenta izložbu "Misli sloboda".
Više stotina posjetilaca je s neskrivenim oduševljenjem i zanimanjem posmatralo metalnu instalaciju stilizovanih ptica u pokretu, simbola slobode bez granica.
Selesković kaže da ovim radom šalje nezaobilaznu poruku mira i svjetlije budućnosti iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

"Think Freedom" u Briselu je otvorena u čuvenom belgijskom BOZAR centru za umjetnost, u okviru projekta Accessible Art Fair, koji okuplja uspješne umjetnike iz cijelog svijeta. Accessible Art Fair, koji je ove godine proglašen jednim od top 5 art fairs na svijetu, stvorio je jedinstvenu platformu za umjetnike povezujući ih sa publikom na svjetskom nivou.

"Misli sloboda" ili "Think Freedom" instalacija je svoju premijeru imala u Vijećnici u Sarajevu 2015. godine, a od tada je gostovala u osam gradova regije.

Sačinjena od hiljadu elemenata, skulptura slobode ona povezuje umjetnost s publikom kreirajući jedinstvenu umjetničku platformu.

U svakom gradu domaćinu Edina sarađuje s mladim ljudima koji joj šalju njihova promišljana o slobodi i sa studentima koji u saradnji sa Edinom, dizajniraju postavku instalacije, svaki put jedinstvenu upravo tom gradu.

Poslije Brisela, "Think Freedom" nastavlja svoj put Evropom, Azijom i Australijom, da bi finalnu postavku s porukama mladih ljudi iz svih gradova domaćina imala u New Yorku 2021. godine

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: