{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poruka Generalnog sekretara Vijeća Evrope Terryja Davisa

S
25.1.2007. u 14:05
0
0
Poruka Generalnog sekretara Vijeća Evrope Terryja Davisa
0
Poruka Generalnog sekretara Vijeća Evrope Terryja Davisa
Terry Davis
U direkciju Festivala Sarajevo "Sarajevska zima 2007" stigla je poruka generalnog sekretara Vijeća Evrope gospodina Terry Davisa, u kojoj izjavljuje da će sa velikim zadovoljstvom pružiti podršku festivalu.
„XXIII festival Sarajevska zima ponovo se održava pod pokroviteljstvom Vijeća Evrope i sretan sam što sam u prilici da za festival pošaljem svoju ličnu poruku“, izjavio je Terry Davies.

Također je izjavio da je Vijeće Evrope predano zajedničkim vrijednostima i principima koji su ukorijenjeni u evropsko kulturno, religijsko i humanističko naslijeđe – naslijeđe koje je i zajedničko i jako raznoliko.

„Ovaj XXIII festival – “Neki drugi grad” – podsjeća nas kada je Sarajevo ponosno ugostilo Zimske olimpijske igre 1984., događaj kojeg se dobro sjećam, a ne samo zbog Torvill i Deanovih odličnih 12 savršenih 6.0. ocjena. Također se podsjeća Sarajevske ponosne i prkosne odbrane evropskih osnovnih vrijednosti“, piše Davies.

Također je izjavio u svom saopćenju kako svim koji učestvuju na njemu – umjetnicima, izvođačima i muzičarima – kao i publici koju će oni zabavljati, želi bogato, emocionalno i zadovoljavajuće iskustvo.

„Siguran sam da će ponovo Sarajevska zima osvijetliti tminu zime“, piše u poruci Terry Davisa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: