Cjelodnevno druženje
0

Porodični dan 15. avgusta u Vilsonovom šetalištu

Sarajevo-x.com
Orbico porodični dan, koji Sarajevo Film Festival u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo i partnerom Orbicom relizira u subotu 15. avgusta u Vilsonovom šetalištu, Sarajlija će ponuditi cjelodnevnu zabavu uz zajedničko druženje i edukaciju.

Orbico porodični dan osmišljen je s ciljem da promovira vrijednosti porodice i okupi građane Sarajeva u prirodnom ambijentu grada.

U ovoj jedinstvenoj manifestaciji učestvuje veliki broj organizacija i pojedinaca koji kreiraju program u koji se mogu uključiti i posjetitelji. Svi koji taj dan budu u Vilsonovom šetalištu imat će priliku da se druže sa uličnim zabavljačima, da učestvuju u interaktivnim kreativno-edukativnim radionicama te da pogledaju performanse mladih umjetnika, muzičke nastupe i sportska takmičenja.

Osim zabave ovaj program pruža mogućnost cijeloj zajednici, a posebno organizacijama koje se bave djecom i mladima, za vlastitu promociju i uključenje u razvoj mladih te revitalizaciju kulture.

Sav novac prikupljen putem prodaje sponzorskih proizvoda namijenjen je Udruženju oboljelih od dječije cerebralne paralize Kantona Sarajevo.