"Kesić, priče i pesme"
75

Popularni satiričar i TV voditelj Zoran Kesić 6. aprila u sarajevskom Domu mladih

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Zoran Kesić dolazi u Sarajevo 6. aprila, a nastupit će u Domu mladih. Popularni kritičar i voditelj emisije "24 minuta" predstavit će se sarajevskoj publici svojom priredbom "Kesić, priče i pesme".

Zorana Kesića poznajemo kroz satiričnu emisiju "24 minuta" u kojoj na originalan način analizira aktuelna politička, kulturna i društvena dešavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i ostalim zemljama u okruženju.

"Kesić, priče i pesme" je humoristična priredba koja kombinuje elemente stand up komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem pjesama i interakcije sa publikom.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

U svojoj priredbi Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško - ženskih odnosa, umjetnosti, medija i društvenih mreža. Kesić se poigrava sa stereotipima i balansira na granici politički korektnog ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori i najbolnije teme.

Za svaki nastup u drugoj državi autor priprema dio materijala namijenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa. Predstava počinje u 20 sati, a kartu možete kupiti na platou Skenderija, BKC Artikulacija, Ferhadiji ili putem sistema Kupikartu.ba.