Kesić, priče i pesme
109

Popularni satiričar i TV voditelj Zoran Kesić 5. maja u Domu mladih

Klix.ba
Popularni kritičar i voditelj emisije "24 minuta" dolazi u Sarajevo 5. maja, a svoju priredbu "Kesić, priče i pesme" predstavit će u Domu mladih.

Zorana Kesića poznajemo kroz satiričnu emisiju "24 minuta", gdje na originalan način analizira aktuelna politička, kulturna i društvena dešavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i ostalim zemljama regije.

“Kesić, priče i pesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stand up komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem pjesama i interakcije sa publikom.

U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško ženskih odnosa, umjetnosti, medija i društvenih mreža. Kesić se poigrava sa stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori i najbolnije teme.

Za svaki nastup u drugoj državi autor priprema dio materijala namijenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa. Podrazumijeva se da će se u Beču "grčiti u hotelskoj sobi i izbijegavati gej semafore" , da će u Dubaiju polagati kamen temeljac za "Dubai na vodi", da će u Kanadi tragati za čuvenom "ženinom tetkom", a da će u Amsterdamu…dobro, nema veze šta će u Amsterdamu, ko zna ko bi ovo mogao da pročita. Na taj način se i njegove priče i pjesme, svakim novim nastupom, proširuju i obogaćuju, pa ova priredba dobija formu živog, rastućeg organizma. Nakon Zuricha, Dubaija, Beča, Toronta i Amsterdama, stanica na Kesićevoj veseloj turneji bit će Sarajevo. Već sada je sigurno da će se tu Vučko poprilično pominjati.

Zoran Kesić je rođen 1976. u Beogradu. Novinar, voditelj, TV autor. Radio je na televizijama Studio B, B92, Metropolis, Fox, Prva. Autor je emisija "Bg Direkt", "Viša sila", "Ozbiljne vesti", "Prekid programa", "Dezinformator", "Fajront Republika" i "24 minuta".

Kartu za ovaj događaj možete kupiti na platou Skenderija ili preko sistema kupikartu.ba.