19. februara
24

Popularni komičari Zuhra i Tin Sedlar sa hit komedijom "Ocat i sin" u Sarajevu

Klix.ba
Vremenski odmak od jedne generacije mnogim će ljubiteljima komedije najbolje opisati predstava "Ocat i sin" koja će u utorak, 19. februara, u 20 sati biti izvedena u sarajevskom Domu mladih.

Zuhra igra oca, a u ulozi sina nastupa mladi stand-up komičar Tin Sedlar kojem je ova uloga novi izazov i iskorak u karijeri. Inspiraciju za predstavu Zuhra je, prema vlastitim riječima, našao u stvarnim životnim situacijama koje proživljava s vlastitim petnaestogodišnjim sinom, a najveća mu je pohvala, kazao je, kada mu gledatelj priđe i kaže: "Moj je sin isti kao tvoj".

Samo ironično ime predstave može se protumačiti kao kiselo ubrizgavanje starih metoda zavođenja u novija vremena u kojima nije tako jednostavno. Iako je očeva svakodnevica podređena isključivo sinu, njegovi se planovi ipak znatno razlikuju. Iskusni zavodnik, koji je nekada zavodio brojne žene po cijelom gradu, doajen zavođenja koji sam sebe naziva "žigolo", odlučuje na komičan način objasniti sinu kako uspjeti baš na tom području. Plan je da u skorije vrijeme ova predstava dobije i svoju televizijsku verziju.

Zašto se komedija "Ocat i sin" gleda u jednom dahu i puni dvorane u regiji, sarajevska publika ima priliku vidjeti u utorak, 19. februara. Ulaznice možete kupiti na platou Skenderije, BKC-u, te online putem sistema Kupikartu.ba.