Interes ne jenjava
2

Popularna predstava od marta ponovo na turneji: "Dame biraju" u Tuzli, Mostaru i Zenici

E. Sk.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Mada se predstava "Dame biraju" već dugo prikazuje, kako u BiH tako i u regionu, interes publike za nju ne jenjava.

Ekipa predstave u sastavu Amila Terzimehić, Davor Sabo, Adnan Goro, Sanjin Arnautović, Emir Fejzić, Enes Salković i Damir Kustura nedavno je došla s mini turneje po Hrvatskoj, a već se spremaju za novu turneju, ovaj put po BiH.

Zabavna, smiješna i nepredvidiva predstava koja se sastoji od muških razgovora, strahova, ljubavi i problema tako će se 13. marta naći pred publikom u Tuzli, dan poslije u Mostaru, a 15. marta uživat će i Zeničani.

"Super je stvar to što kako predstava odmiče, tako postaje sve popularnija i traženija. Ljudi se vraćaju po nekoliko puta da je gledaju, što nam je potvrda da radimo dobar posao. Trudimo se da svaki put držimo predstavu svježom, da prije svega nama ne dosadi da je igramo, ali ni publici da je gleda, da budu prezadovoljni. Da dođu, da se opuste i da izađu s predstave rapoloženi", kaže nam Fejzić.

Mnogo puta do sada predstavu su izveli u zagrebačkom pozorištu Luda kuća, čiji su vlasnici Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac. I tamo su reakcije, kaže nam Fejzić, sjajne.

"U Ludoj kući je super atmosfera. Oni imaju taj drugačiji koncept gdje se glumci druže s publikom nakon predstave, ostanemo pa razgovaramo s njima. Uvijek bude neka živa svirka i sjajno se zabavimo. Najbolji kompliment nam je kad na kraju predstave cijela sala ustane na noge i apludira nam. Nema boljeg osjećaja od toga", iskren je Fejzić.