{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplave kroz objektive osam zeničkih fotoreportera

15.8.2014. u 17:38
3
2
Poplave kroz objektive osam zeničkih fotoreportera
3
Poplave kroz objektive osam zeničkih fotoreportera
Izložba novinskih fotografija "Poplave kroz objektive osam zeničkih fotoreportera" će se održati u okviru MMS festivala u Visokom.
Posjetitelji na fotografijama mogu vidjeti ljudsku patnju, bol i sve ono sa čime su se suočili tokom nesretnih poplava koje su zadesile našu zemlju u dva navrata.

Na izložbi će biti prikazano 36 fotografija, osam zeničkih fotoreportera, čije su fotke bile objavljivane u lokalnim, ali i svjetskim medijima.

"Na ovu izložbu sam se odlučio iz više razloga. Prvi je, što želim da napravim promociju zeničkih fotoreportera, koji rade jako kvalitetno. Također, da javnosti pokažemo s kakvom patnjom i boli su se suočili svi oni koji su preživjeli ove poplave i također, da kažemo, i ljudima, ali i političarima, da ti ljudi još uvijek postoje, a veliki broj istih i dalje žive po izbjegličkim kampovima, jer svoje domove, nisu, niti će dobiti u skorije vrijeme", kazao je selektor i učesnik izložbe, Reutersov fotoreporter Dado Ruvić.

Posjetitelji na ovoj izložbi će moći vidjeti radove: Esmira Šabića, Mirze Subašića, Dade Ruvića, Harisa Badžića, Benarisa Mahmića, Marka Babića, Ismira Sačaka i Kenana Uzunovića. Izložba će se održati iza kina u Visokom, u ulici Matrakcijina na Trgu, 16.08. 2014 u 20 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: