{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ponovo u SARTR-u: Predstava Prst preispituje poziciju žena u savremenom društvu

13.10.2015. u 15:50
23
3
Ponovo u SARTR-u: Predstava Prst preispituje poziciju žena u savremenom društvu
23
Ponovo u SARTR-u: Predstava Prst preispituje poziciju žena u savremenom društvu
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra ponovo se izvodi predstava "Prst". Termin igranja zakazan je za četvrtak, 15. oktobra u 20 sati.
"Prst" se smatra jednim od najboljih savremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u našoj regiji, a autorica je kosovska spisateljica Doruntina Basha.

Predstava je rađena prema tekstu Doruntine Basha, a u režiji Sabrine Begović Ćorić. U predstavi igraju Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana-Mia Milić.

Sama priča nije vezana isključivo za Kosovo, već za cijeli prostor Balkana, a njena univerzalnost komunicira i dalje, te se odnosi na aktuelno pitanje pozicije žena u suvremenom društvu.

U kontekstu novije historije i patrijarhalnih odnosa, predstava na veoma uvjerljiv način prikazuje život dvije žene, svekrve i snahe, koje više ne mogu živjeti skupa, ali ni jedna bez druge. Predstava budi emocije, a također i prepoznavanje jer su odnosi rivalstva i međusobnih optuživanja svekrve i snahe, nezavisno od njihove specifične situacije, tipični za šire prostore Balkana.

U priči bez patetike, sa suptilnom dozom humora i ironije i tačnom psihološkom slikom likova fantastična ženska ekipa napravila je predstavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Režija: Sabrina Begović Ćorić
Igraju: Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana Mia Milić
Scenografija i kostimografija: Adisa Vatreš Selimović
Dramaturginja: Dubravka Zrnčić Kulenović
Muzika: Jelena Milušić & Enes Zlatar
Video: Dejan Ćorić
Fotograf: Velija Hasanbegović
Izvršna produkcija: Sabina Šabić, Hana karadža
Producent: Nihad Kreševljaković
Produkcija: Sarajevski ratni teatar, uz podršku Američke ambasade u Sarajevu – Odnosi sa javnošću SAD, te u partnerstvu sa forumZFD u BiH (Civilna Mirovna Služba) i Fondacijom Publika


Rezervacije ulaznica možete izvršiti na broj telefona 033/664-070 (svaki radni dan od 10 do 16 sati), 064/4-168-148 (tokom vikenda) ili putem Facebook inboxa.

Blagajna SARTR-a radi svakim radnim danom od 10 do 16 sati, a na dan predstave i od 18 do 20 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: