{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Pomozimo Operu Narodnog pozorišta Sarajevo"

F
3.12.2009. u 11:26
0
6
"Pomozimo Operu Narodnog pozorišta Sarajevo"
0
"Pomozimo Operu Narodnog pozorišta Sarajevo"
Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjo Topić je danas uime Središnje uprave HKD-a Napredak, svih članova i svoje osobno ime pozvao sve institucije vlasti, političke strukture i kulturnu javnost BiH da podrže teške napore kulturnih djelatnika Narodnog pozorišta Sarajevo za spas Opere ove pozorišne kuće, koja je kao takva jedina u našoj zemlji.
U saopćenju HKD Napredak se navodi da ekonomska kriza i recesija utječu na cjelokupnu situaciju u zemlji pa tako i na život institucija kulture, ali je neshvatljivo da državne strukture dozvoljavaju gašenje rada operne kuće, a time i operne umjetnosti u BiH.

Dodaje se da zemlja bez ulaganja u kulturu gubi temelje svoga identiteta i postaje bezlična u svijetu u kojemu traju samo umjetničke i kulturne vrednote.

"Ne dopustimo, stoga, osiromašenje kulturnog stvaranja i time nas samih te pokušajmo se svi zajedno, građani sa svojom sviješću i odgovorne institucije, kulturom i podrškom kulture, boriti za bolju, svjetliju i smisleniju budućnost", navodi se u saopćenju.

Ističe se da Opera Narodnog pozorišta Sarajevo sa svojim umjetničkim djelovanjem treba i istinski zaslužuje svaku podršku, posebno u ovom trenutku kada se ništa više u tom pravcu ne smije odgađati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: