|

Pomama za knjigama bh. autora u Beogradu

Pomama za knjigama bh. autora u Beogradu
0
S
Sarajevo-x.com
26.10.2007. u 13:58
0
komentara
0

dijeljenja
Pomama za knjigama bh. autora u Beogradu
Jučer je štand Udruženja izdavača i knjižara Bosne i Hercegovine preživio znatiželju ovisnika o knjigama iz Beograda i šire. Opet su najtraženiji naslovi bili naučni, od beletristike se tražio Džumhur, Karahasan i Ibrišimović. "Mog Salvatorea" je jučer nestalo...
Okrugli sto koji su orgonizovali Kanadska ambasada i pisci iz Quebeca, spriječio je bh. delegaciju da u 15.00 sati prisustvuje promociji knjige velikog pisca, još predratnog disidenta, kosmopolite, bosanskog patriote i velikog prijatelja Bosne, Predraga Matvejevića.

"Sajam postaje sve življi, sve uzavreliji i teško je odgovoriti na sva pitanja o sarajevskim izdanjima za koja vlada veliko zanimanje. Za neka od njih nisam ni čuo.
Jučerašnji prijem kod Gradonačelnika je bio služben. Obezbjeđenje na nivou, zvanice u primjerenim toaletama, govori dugi i standardno politički korektni. Dodjeljeno i nešto nagrada to veče, ali ih se ne sjećam. Jutros gužva u velikoj hali, vrućina skoro nepodnošljiva. Svaki usisaj u sali bar 20 puta udahnut i izdahnut. Zanimanje za BH izdanja još veće nego jučer", kazao je Veselin Gatalo koji se nalazi u Beogradu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.