{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomama za knjigama bh. autora u Beogradu

S
26.10.2007. u 13:58
0
0
Pomama za knjigama bh. autora u Beogradu
0
Pomama za knjigama bh. autora u Beogradu
Jučer je štand Udruženja izdavača i knjižara Bosne i Hercegovine preživio znatiželju ovisnika o knjigama iz Beograda i šire. Opet su najtraženiji naslovi bili naučni, od beletristike se tražio Džumhur, Karahasan i Ibrišimović. "Mog Salvatorea" je jučer nestalo...
Okrugli sto koji su orgonizovali Kanadska ambasada i pisci iz Quebeca, spriječio je bh. delegaciju da u 15.00 sati prisustvuje promociji knjige velikog pisca, još predratnog disidenta, kosmopolite, bosanskog patriote i velikog prijatelja Bosne, Predraga Matvejevića.

"Sajam postaje sve življi, sve uzavreliji i teško je odgovoriti na sva pitanja o sarajevskim izdanjima za koja vlada veliko zanimanje. Za neka od njih nisam ni čuo.
Jučerašnji prijem kod Gradonačelnika je bio služben. Obezbjeđenje na nivou, zvanice u primjerenim toaletama, govori dugi i standardno politički korektni. Dodjeljeno i nešto nagrada to veče, ali ih se ne sjećam. Jutros gužva u velikoj hali, vrućina skoro nepodnošljiva. Svaki usisaj u sali bar 20 puta udahnut i izdahnut. Zanimanje za BH izdanja još veće nego jučer", kazao je Veselin Gatalo koji se nalazi u Beogradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: