{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Polugole žene u "klinču" kroz objektiv Erola Čolakovića

S
22.5.2011. u 12:48
0
16
Polugole žene u "klinču" kroz objektiv Erola Čolakovića
0
U galeriji "Underground", nekada kultnom "Zvonu", u petak kasno navečer otvorena je izložba fotografija bh. fotografa, snimatelja i režisera Erola Čolakovića.
Izložbu naziva "Erol 55" otvorio je bh. književnik Faruk Šehić, a mnogi posjetitelji, te Erolovi prijatelji i kolege došli su da podrže izložbu i njegov privremeni povratak u Sarajevo. Čolaković je posljednjih 20-ak godina proveo u inostranstvu, radeći u Barceloni, Bruxellesu, a trenutno mu je prebivalište u Genevi.

Iz bogatog opusa stvaranog proteklih 30 godina, Čolaković je izdvojio 16 fotografija podijeljenih u dvije tematske cjeline, a na obje kao glavna tema preovladava ženski akt. Na fotografijama iz novijeg perioda može se vidjeti "klinč" dvije oskudno odjevene djevojke, a kako nam je kazao Čolaković, te fotografije nastale su kao odgovor na nemire prilikom pokušaja otvaranja Queer festivala u Sarajevu kada su brojni gosti brutalno pretučeni.

"Erol 55" je uvod u Čolakovićevu veliku izložbu koju planira za juli u galeriji "Collegium artisticum" u Sarajevu, nakon čega planira izlagati i u galeriji "Sebastijan" u Dubrovniku, Gradskoj galeriji u Bihaću, te Muzeju moderne umjetnosti u Novom Sadu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: