{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Položeno cvijeće na grob glumca Vlajka Šparavala

F
30.7.2008. u 15:14
0
0
Položeno cvijeće na grob glumca Vlajka Šparavala
0
Položeno cvijeće na grob glumca Vlajka Šparavala
Polaganjem cvijeća na posljednje počivalište Vlajka Šparavala Babe, koji je prije petnaest godina poginuo od agresorske granate, delegacija Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo odala je danas počast sarajevskom umjetniku i glumcu.
Kada je počela agresija, ovaj istinski umjetnik, glumac Narodnog pozoriša, u kome je s podjednakom predanošću radio komediju i tragediju, ostao je s porodicom, da pod kišom granata svojim svakodevnim odlascima na probe i izvođenjem predstava, prkosi i na taj način porazi neprijatelja.

Njegova zrelost kao glumca izražavala se u njegovoj moći da osluškuje scenu, te da u svakom trenutku zna šta se dešava i kako treba nastaviti. Glumio je u predstavama "Karantin", "Ženidba i udadba", "Vremenska sloboda", "Kako Musa dere jarca" i mnogim drugim.

Posljednju značajnu ulogu ostvario je u drami Ante Šoljana "Galilejevo uzašašće", koja je prvi i posljedni put izvedena 8. juna 1993.godine na sceni Kamernog teatra 55.

Glumac Šparavalo nije igrao samo na daskama pozorišta, nego i u filmovima i televizijskim serijama, kao što su: "Sarajevski atentat ", "Sjeverno od sunca", "Azra", "Praški student", "Sarajevske priče", "Šarm birokratije", "Daleko nebo" i drugi, saopćeno je iz Pres službe Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: